501 

PRÍSADY
- 1 celozrnný rožok
- 1 vajce
- 30 ml polotučného mlieka
- Štipka škorice (podľa chuti)
- 60 g banánu (nakrájaného na tenké plátky)
- 10 g medu
- 140 g gréckeho jogurtu
POSTUP
Postup
- Predohriatie rúry: Zapnite rúru na 200 °C, aby sa dostala do správnej teploty.
- Príprava rožka: Nakrájajte celozrnný rožok na približne 1 cm hrubé kolieska.
- Vaječná zmes: V menšej miske dôkladne vyšľahajte vajce s mliekom a štipkou škorice.
- Namáčanie: Každé koliesko krátko namočte do vaječnej zmesi, aby sa pekne nasiaklo.
- Zostavenie: Usporiadajte namočené kolieska v zapekacej miske. Na ich vrch rovnomerne rozložte plátky banánu.
- Pečenie: Pečte v predhriatej rúre 15–20 minút, alebo kým toast nezíska peknú zlatohnedú farbu.
- Servírovanie: Podávajte teplý toast s gréckym jogurtom, ktorý môžete pokvapkať medom.
Nutričné hodnoty (na porciu)
- Energia: 439 kcal
- Bielkoviny: 27 g
- Sacharidy: 61 g
- Tuky: 8 g